Comunicat de presa privind participarea THE NEW PAGAN DAWN la conferinta IGLYO din 10-15 noiembrie 2022 de la Zagreb, Croatia si delegarea lui Neamtiu Emilian in acest sens

În perioada 10-15 noiembrie 2022, la Zagreb, Croatie, o delegație condusă de Neamtiu Emilian în THE NEW PAGAN DAWN v-a participa la lucrările conferintei internationale a International LGBTQI Youth and Student Organisation (IGLYO), avand ca obiect provocarile tinerilor LGBTQI când vine vorba de sănătatea lor, precum și cu discriminare în accesul la asistență medicală.

IGLYO salută în special cererile de la grupuri și comunități subreprezentate, cum ar fi femeile tinere, tinerii trans (inclusiv non-binari), tinerii intersexuali, tinerii din comunitățile de culoare, alte comunități de culoare și minorități etnice, refugiații/migranții, lucrătorii sexuali, tinerii cu dizabilități ( inclusiv tinerii neurodivergenți), tinerii care trăiesc cu HIV și tinerii supraponderali.

In acest sens, THE NEW PAGAN DAWN prin reprezentantul delegatiei organizatiei va reprezenta interesele comunitatii pagane si in special a persoanelor LGBTQI+ pagane din Romania, care se confrunta deseori cu probleme in ceea ce priveste accesul la servicii de asistenta medicala, dar si alte servicii publice precum educatia. Totodata e important de amintit problematica incluziunii sociale in mediul familial si de lucru, in contextul in care lipsa acestuia genereaza o serie de disfunctionalitati materiale, emotionale si de alta natura, ce reprezinta o problema acuta a societatii romanesti.

Neamtiu Emilian-Filip este un tanar in varsta de 22 de ani, pagan ecclectic, pansexual si gender fluid, cu o bogata implicare in activitatea organizatiei in ceea ce priveste politicile legate de diversitate si de sustinere a grupurilor minoritatilor sexuale si pagane din Romania, pe platformele infintate de THE NEW PAGAN DAWN si anume, Comunitatea Elevilor Politeisti si Platforma Pagan Acceptance. Acesta a fost student la Universitatea de Arte si Design din Cluj Napoca pe grafica.

Acesta sustine ca e pregatit sa lupte pentru drepturile intersectionale a tuturor membrilor minoritatilor pagane LGBTQ+.

DEPARTAMENTUL DE PR, COMUNICARE SI PROMOVARE

Purtator de cuvant,

Lavric Ioan